Investigație Tehnică de Securitate (ITS)

Investigație tehnică de securitate pentru protecția împotriva scurgerii de informații

Sistemele tehnice moderne utilizate pentru culegerea de date din mediul ambiental sunt foarte discrete, sofisticate și ușor camuflabile. Chiar și cele mai simple gadget-uri pot constitui suportul de conspirare al unor dispozitive miniaturizate, înalt tehnologizate, cu variate abilități de culegere de date.

Aceste dispozitive pot fi disimulate într-o varietate, limitată doar de imaginație, de locuri, elemente de birotică sau de IT, rețelistică, mobilier, accesorii, obiecte ce aparent au doar o singură utilitate.

Astfel de sisteme necesită în general foarte puține resurse de energie, pot utiliza frecvențe radio ușor confundabile cu cele publice „nevinovate”, pot avea amprente termice ușor asociabile cu cele ale unor circuite ce nu ridică suspiciuni, sau pot rămâne „în stand by”, fiind activabile din exterior doar la anumite momente.

Experiența vastă a echipei implicată în zona operațiunilor tehnice face ca identificarea și localizarea dispozitivelor de interceptare să fie realizată în condiții de maxim profesionalism. Utilizăm aparatură tehnică și echipamente de ultimă generație, specializate în analize complexe.

Abordare stratificată

Modul de a contracara supravegherea tehnică este adoptarea unei abordări pe mai multe straturi a securității.

Siguranță fizică

Baza trebuie să fie atent securizată fizic. Totul, de la paza și controlul accesului până la amenajarea și construcția clădirii, este important pentru prevenirea scurgerii de informații.

Identificarea vulnerabilităților

Abordarea tradițională pentru detectarea scurgerii de informații, este utilizarea echipamentului specializat in detectarea undelor electromagnetice. Sistemele tehnice moderne folosite pentru a colecta date din mediu sunt extrem de discrete, sofisticate și pot fi ușor camuflate. Aceste dispozitive pot fi ascunse într-o varietate limitată doar de imaginația celui care le plasează, în locuri precum elemente de birotică sau IT, rețele, mobilier, accesorii sau alte obiecte aparent neînsemnate.

Sisteme de detectare a intruziunilor

Sunt sisteme de monitorizare pentru telefoane mobile, Wi-Fi și Bluetooth. Ele pot detecta și identifica prezența și, uneori, locațiile unui dispozitiv, cum ar fi un telefon mobil sau o eroare care transmite în rețeaua GSM. În funcție de nivelul de securitate dorit, se recomandă aplicarea unor politici de securitate precum interzicerea telefonului mobil sau includerea anumitor dispozitive electronice pe ,,lista neagră".

Monitorizare continuă a spectrului radio

Această monitorizare poate fi realizată cu ajutorul unor echipamente speciale numite analizoare de spectru radio sau radiometre. Aceste echipamente sunt concepute pentru a analiza frecvențele semnalelor radio și pentru a detecta eventuale interferențe, zgomot sau semnale nedorite care ar putea afecta performanța sistemelor de comunicații wireless sau ar putea fi utilizate în scopuri ilegale, precum spionajul sau interceptarea datelor.

Echipamente de ultimă generație

Utilizăm aparatură tehnică și echipamente de ultimă generație, specializate în analize complexe de spectru ce permit identificarea frecvențelor radio în care emit microfoanele și camerele wireless, emisiilor WI-FI, laser și Bluetooth, a cartelelor GSM din spectrul 3G, 4G și 5G, precum și a oricăror emisii specifice joncțiunilor neliniare.

Investigație tehnică de securitate a birourilor

Investigația tehnică de securitate a birourilor pentru protecția împotriva scurgerii de informații implică identificarea și eliminarea amenințărilor de securitate pentru a proteja datele sensibile ale companiei. Este o sarcină complexă și sensibilă, dar este esențială pentru protejarea informațiilor și a activelor valoroase ale firmei.

Această investigație se realizează de către specialiști care utilizează echipamente și tehnologii avansate pentru a detecta eventuale breșe în sistemul de securitate, cum ar fi monitorizare video, senzori de mișcare, sisteme de alarmă sau camere de supravechere.

Principalele obiective ale unei investigații tehnice de securitate a birourilor sunt:

  • Identificarea vulnerabilităților și a riscurilor de securitate existente în birou sau în spațiul de birouri;
  • Propunerea de soluții pentru îmbunătățirea securității, cum ar fi instalarea unor sisteme de securitate suplimentare sau a unor proceduri de securitate mai stricte;
  • Asigurarea conformității cu standardele de securitate.

Investigația tehnică de securitate a birourilor este o metodă importantă pentru a proteja activitățile și bunurile unei companii sau organizații, precum și pentru a proteja angajații și clienții de eventuale pericole sau infracțiuni.

La ce ne ajută verificarea și monitorizarea spațiului?

Companiile se dezvoltă prin capacitatea angajaților de a comunica, dezvolta, proiecta și planifica. De la sălile de consiliu până la laboratoarele de inginerie, deciziile tactice și strategice critice sunt luate și discutate în detaliu. Acesta este motivul pentru care, în afacerile moderne, securitatea trebuie să fie o prioritate. 

Există o nevoie tot mai mare ca organizațiile să se protejeze împotriva spionajului corporativ și a altor forme de practici imorale sau chiar ilicite ale concurenţei.

Într-un mediu de lucru aglomerat, metodele tradiționalede de protecție nu sunt întotdeauna suficiente. Spre exemplu, este relativ ușor pentru un angajat să reactiveze un dispozitiv electronic de supraveghere sau de exfiltrare a datelor sau, chiar echipa de curățenie să plaseze dispozitive la cererea unui concurent.

Investigație tehnică de securitate a autoturismelor

O astfel de investigație poate fi efectuată într-o serie de scopuri, cum ar fi pentru a identifica vulnerabilități de securitate în sistemul de comunicații al autoturismului sau pentru a determina dacă autoturismul a fost compromis sau utilizat într-un mod neautorizat sau ilegal.

Pentru a efectua o investigație tehnică de securitate a unui autoturism, se pot folosi diferite instrumente și tehnologii, precum scanere de rețea, dispozitive de interceptare a semnalelor, camere de supraveghere sau software specializat de analiză a datelor.

Printre aspectele care pot fi luate în considerare în timpul unei investigații tehnice de securitate a autoturismelor se numără:

  • Verificarea sistemelor de comunicații, precum sistemul de navigație, sistemul audio și conexiunile Bluetooth, pentru a identifica eventuale vulnerabilități sau puncte slabe care ar putea fi exploatate de atacatori.

  • Verificarea autoturismului pentru dispozitive de interceptare sau de înregistrare a semnalelor, care ar putea fi utilizate pentru a spiona sau intercepta convorbirile și comunicările din autoturism.

  • Verificarea sistemului de alarmă și a sistemului de acces la autoturism pentru a identifica eventuale probleme de securitate sau puncte slabe.

  • Verificarea software-ului și a firmware-ului autoturismului pentru a identifica eventuale vulnerabilități sau probleme de securitate care ar putea fi exploatate de atacatori.

Investigația tehnică de securitate a caselor particulare

Datele personale și informațiile confidentiale sunt stocate în diferite dispozitive electronice precum laptopuri, tablete, telefoane mobile, sau alte dispozitive. Aceste dispozitive, împreună cu rețelele Wi-Fi și alte rețele de comunicații, pot fi vulnerabile scurgerilor de informații.

În cazul în care există suspiciuni cu privire la scurgerea de date, se efectuează o analiză a riscurilor și a amenințărilor legate de securitatea informațiilor și a persoanelor care locuiesc în casă. Analiza include evaluarea nivelului de expunere a locuinței la potențialele amenințări, identificarea zonelor de vulnerabilitate, detectarea undelor radio, a semnalelor Wi-Fi sau a altor tipuri de semnale care ar putea fi utilizate de dispozitivele de preluare de date.

Investigația tehnică de securitate a caselor particulare împotriva scurgerilor de date este un proces complex și continuu, care implică evaluarea atentă a tuturor dispozitivelor și rețelelor de comunicații din casă, precum și implementarea unor măsuri de securitate adecvate pentru protejarea datelor și a informațiilor personale.

Investigație tehnică de securitate a spațiilor închiriate

Investigația tehnică de securitate a spațiilor închiriate este un proces prin care se examinează și se evaluează nivelul de securitate al unui spațiu închiriat, cu scopul de a identifica eventuale vulnerabilități sau riscuri de securitate.

Investigația tehnică poate include următoarele activități:

  • Analiza sistemului de securitate existent: se examinează sistemele de alarmă, camerele de supraveghere, accesul controlat și alte echipamente de securitate pentru a evalua dacă acestea sunt adecvate și funcționează corespunzător.
  • Inspectarea perimetrului: se verifică împrejurimile spațiului închiriat pentru a identifica eventuale riscuri, cum ar fi accesul neautorizat, punctele slabe sau alte amenințări.

Pe baza informațiilor colectate în timpul investigației, se pot face recomandări privind îmbunătățirea securității, precum instalarea unor sisteme suplimentare de securitate sau îmbunătățirea sistemului de acces controlat. Scopul final al investigației este de a asigura securitatea spațiului închiriat și a informațiilor și datelor din interiorul acestuia.

Ia legătura cu unul dintre specialiștii noștri

Toate datele și informațiile provenite în urma activităților desfășurate de detectivii noștri rămân confidențiale și sunt asigurate prin prevederile legislației specifice, deontologia profesională și răspunderea contractuală de tip Non Disclosure Agreement.